top of page
Search

הוא עובד באינטל, לומד הנדסת תוכנה ונשאר לו זמן לסלסה! בואו להכיר את עידן

אחד מעקרונות הפעילות של מרכז בנג'יס ליזמות וחדשנות הוא תמיד לעבוד בשיתוף פעולה עם גורם אחר. לאחרונה מצאנו עצמנו עובדים מול מחלקת קשרי אקדמיה בענקית הטכנולוגיה – אינטל. כחלק מפעילות האחריות התאגידית של החברה, אינטל מקדמת את קשריה עם האקדמיה. ובמסגרת זו, הם תרמו לפקולטה לניהול על שם גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ציוד חדיש ומתקדם להאב החדשנות שמוקם בתחומי הפקולטה בימים אלו - הInnovation Gateway. ההאב יהיה מטה לקהילת המפתחים והמייקרים – BGU-DEVS, בהובלת מר. עידן איזיקוביץ', סטודנט, מפתח, מנהל קהילה וגיטריסט. And this is his story.



היי עידן, כטיבם של ראיונות נתחיל ב"ספר לי משהו על עצמך".

ע: אני סטודנט בבן-גוריון, עובד באינטל. אוהב מוזיקה, ריקודים, אוכל טוב, אנשים יוצרים ושיחות מרתקות. אני ילד סנדוויץ' בין שתי אחיות מקסימות – אחת מהנדסת כימית והשניה חיילת. במקור מרמלה.


מה אתה לומד? ולמה בבן-גוריון?

ע: אני לומד הנדסת תוכנה, שזה מקצוע מאוד מגניב ויישומי. תוך כדי התואר הבנתי שאני מאוד אוהב את הפרקטיקה, אוהב לכתוב קוד, ליישם דברים. הגעתי לתחום ההייטק בזכות אבא שלי שעוסק במקצועו בעיבוד אותות. עבדתי איתו לפני הלימודים ומאוד התלבטתי בין חומרה לתוכנה. התקבלתי גם להנדסת חשמל באוניברסיטת תל-אביב וגם להנדסת תוכנה בבן-גוריון והתלבטתי לאן ללכת, מה הכיוון שלי בחיים? מה אני רוצה לעשות ומה אני רוצה להיות? להמשיך לגור עם ההורים או לרדת לבאר שבע ולהיות עצמאי. הייתי בן 23 אז החלטתי לעבור לבאר שבע ולהתחיל להיות עצמאי. וגם... באר שבע... תראי איזה מגניב פה.


ידעת שיהיה מגניב פה? שמעת שבן-גוריון זו האוניברסיטה הכי חברתית? זה השפיע על הבחירה שלך?

ע: שמעתי, כן. שמעתי כמה כיף פה ושיורדים בפיג'מה לבר (עדיין לא יצא לי ללכת לפיג'מה בבר), זה בto-do list. אבל כן, לעניין החברתי הייתה השפעה על ההחלטה לבוא לפה, וגם לאפשרות לשכור דירה במחיר שפוי.


חוץ מלנהל את קהילת BGU-DEVS, מה התפקיד שלך באינטל?

ע: אני מפתח תוכנה, ליתר דיוק full-stack application developer. אנחנו מפתחים כרגע פרויקט בעולם אפליקציות הweb, צריך לפתח גם  front end וגם back end, בגלל זה קוראים לזה full-stack . אנשים חושבים שאינטל זה רק חומרה - צ'יפים וסיליקון; אבל בפועל 50% מההכנסות של אינטל הן בכלל לא מחומרה. יותר מזה, 50% מ100,000 עובדי אינטל בעולם הם אנשי תוכנה. אינטל היא חברת התוכנה החמישית בגודלה בעולם.


איזו תוכנה אפשר לזקוף לזכות אינטל?

ע: למשל, טכנולוגית 3D בסופר קלאסיקו, NFL, NBA ובבייסבול האמריקאי. זה חלק מהשידור, כשעושים replay , ניתן לראות את השחקן ב360 מעלות ואפשר אפילו להסתכל מהעיניים שלו ולראות מה הוא ראה ברגעי המסירה והpitch. מה שקורה בעצם זה שבתוכנה מאוד מתוחכמת ובחומרה חזקה של אינטל מרכיבים מכל פיקסל שמצולם, תמונה תלת ממדית ועושים את זה תוך כדי המשחק. זה די מטורף.


היית אומר שדברים שלמדת בתואר היו רלוונטיים לעבודה שלך באינטל?

ע: התואר מאוד הכין אותי לעבודה באינטל, המטרה של תואר זה ללמד אותך איך ללמוד. כי בתע