תקופת בחינות מלחיצה אתכם? עידן הרפז, חוקר, יזם, ואדם מרתק מנצח את הסטרס עם חדשנות!


נתחיל כדרכם של כל הראיונות בשאלה "ספר לי קצת על עצמך"
קוראים לי עידן הרפז ואני אימונולוג במקצועי. כשעזבתי את הצבא בשנת 2000 החלטתי ללכת ללמוד ביולוגיה, שהייתה תמיד אהבה גדולה שלי, גם בתיכון ואפילו כבר ביסודי. באוקטובר 2001 התחלתי תואר ראשון ובנובמבר 2011 סיימתי דוקטורט. אחר כך, היו לי שתי אפשרויות, לטוס לחו"ל לפוסט-דוקטורט או למצוא עבודה. האוניברסיטה והמעבדה בה הייתי רצו שאני אשאר והעסיקו אותי במשרה מלאה. עבדתי שם עוד 5 שנים וב-2015 החלטתי לעזוב את המרחב המוגן על מנת למסחר טכנולוגיה שפיתחתי במהלך עבודתי באוניברסיטה.
היום אתה פועל כדי להוציא לשוק את מה שעבדת עליו במעבדה באוניברסיטה, איך זה עובד מבחינת זכויות יוצרים?
הטכנולוגיה שייכת לאוניברסיטה, בימים אלו אנחנו עומדים לחתום על הסכם עם האוניברסיטה על מנת לקבל רישיון לפתוח ומסחור הטכנולוגיה. ההסכם מכיל תנאים הכוללים סכומי השקעה אותם אנו נצטרך לגייס כמו גם מנגנון כלכלי ביננו לבין האוניברסיטה.
עשית דוקטורט, נשארת אחרי זה בארץ והחלטת להיות יזם. אתה, בתור חוקר, מכיר ומבין סטטיסטיקה מעולה. הסטטיסטיקות של הצלחות בעולם הסטארטאפים לא מפחידות אותך?
האמת שאני יזם סידרתי. בשנת 2000 הקמתי את 'עידן הטניס בנגב' שקיים עד היום עם מספר סניפים באזור הדרום. בנוסף, פתחתי את פאבמד שזה הפאב המדעי הראשון בבאר שבע. בנוסף לחברה שבבעלות משותפת עם שותפי למיזם הנוכחי, יש לי גם השקעות נוספות בנדל"ן ובעולם הקריפטו. יחד עם זאת, הדבר המעניין ביותר הוא לקחת משהו כמו הטכנולוגיה שפתחתי ולמסחרה. הכל התחיל בשיחה עם השותף שלי למיזם, עו"ד אורן מרקוס, לפני כשנתיים, בערב שבו עזבתי את האוניברסיטה ואמר לי פשוט "בוא נעשה משהו! בוא נצא מהמעבדה". השיחה הזאת עשתה לי משהו, היא הביא אותי לנקודת מפנה והחלטתי פשוט ללכת על זה.
נשמע שכן היה קצת פחד...
כן, זה לא פשוט לעזוב מקום כמו האוניברסיטה. את הפאב הקמתי כי זאת הייתה איזושהי משאלת לב, אבל בסופו של דבר ההשקעות האחרות שלי מאפשרות לי לא לעבוד ב"עבודה רגילה". ככה התחלנו לעבוד על סטרס פקטור והתקדמנו עד כאן.
ספר לי על המיזם שלכם, מה הרעיון מאחורי סטרס פקטור?
אנחנו מפתחים בדיקת דם שמודדת סטרס כרוני באנשים ואת ה