top of page
Search

תלמידי מנהל עסקים מסייעים לאינטל להפוך את העולם לטוב יותר


Hear U team receiving the 2nd place award

מחזורה השני של תחרות The Challenge  ("האתגר"), פלטפורמת החדשנות פתוחה שיצר מרכז בנג'יס ליזמות וחדשנות שבפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הסתיים לפני כשבוע והתמקד באתגר שהעלתה חברת אינטל (The Challenger). החברה עוברת בימים אלו שינוי אסטרטגי גלובלי במסגרתו היא משנה את המיקוד שלה לטכנולוגיות המידע (data). כחלק מכך, החליטה החברה לאתגר סטודנטים ישראליים באתגר Data Reimagined וניסתה באמצעותו להיחשף לכיווני מחשבה שיאפשרו יצירת יותר מידע ובאמצעותו גם להפוך את העולם לטוב יותר.

מעל 300 סטודנטים מ-17 מוסדות אקדמיים בישראל התגבשו לכ-110 צוותים והעלו רעיונות פורצי דרך. אחד הצוותים - Hear U נוצר על ידי חמישה סטודנטים מהמחלקה למנהל עסקים בפקולטה לניהול:

  • שי גבע - עתודאי המשרת כקצין ביחידה טכנולוגית 

  • ארז נגאוקר - עתודאי ומנהל בעמותת באר שובע

  • ויטלי טלמן - מנכ"ל עמותת "האופק להצלחה" בשדרות והסביבה, אלוף ישראל בקטבל ספורט.

  • ירון ארדסטני - מהנדס תחום תשתיות ומערכות בהנהלת בתי המשפט

  • נתנאל שלומי - רכז צמיחה דמוגרפית ופעיל בעמותת "צעירים בירוחם"

הצוות הציע מערכת לומדת שתאבחן דלקת ריאות בצורה מדויקת יותר ובכך תסייע להציל חיים וזכה במקום השני בתחרות. בניסיון להבין כיצד הגיעו חברי הצוות לרעיון החדשני, שי גבע ציין "הכול התחיל בביקור עם בני בן ה-5 במרפאה, כשסבל משיעולים והגענו על מנת להיבדק ע"י רופאת הילדים. רופאת הילדים הצעירה בדקה אותו , האזינה לנשימותיו עם הסטטוסקופ וקבעה כי הכול תקין. בשעות הערב לאחר שהחום של הילד עליה החלטנו להגיע פעם נוספת למרפאה. בביקור השני בדק את הילד רופא ילדים מבוגר ומנוסה, שהאזין גם הוא לנשימותיו ומיד קבע כי מדובר בדלקת ריאות. הילד נשלח לצילום רנטגן ואכן אבחנת הרופא המנוסה אומתה בפענוח הבדיקה. מכאן הבנתי שיש קשר בין הניסיון של הרופא לבין יכולות האבחון. תובנה זו הובילה אותי לנסות להבין שמערכת המתבססת על ידע רב מהעבר ותתבסס על מאגר ידע שיכלול דגימות קול תוביל לאחוזי דיוק גבוהים באבחון."


לאור הצלחת התחרות, המחזור השני של תחרות The Challenge כלל תקדים משמעותי: הוחלט כי 3 קורסים אקדמיים ישתתפו בתחרות כמרכיב יישומי-אקדמי. במסגרתם התבקשו סטודנטים להגיש עבודות הנוגעות לאתגר. בהקשר זה, ציינו חברי הצוות, "תחילה הגשנו את הרעיון כמטלה בקורס אסטרטגיה. לאחר שעלינו לגמר, הבנו את גודל הרעיון ואת הפוטנציאל שלו בשוק היום. לקחנו את ההזדמנות בשתי ידיים וניגשנו לתחרות באמונה שאנו מביאים שינוי לעולם הרפואה וזו הזדמנות חד פעמית. אינטל כיום נחשבת לאחת החברות המובילות בתחום. ריבוי טכנולוגיות מתקדמות ופורצות דרך. הטכנולוגיות שהחברה מציעה באות יד ביד עם הרעיון ואנו בטוחים שיחד עם החברה נצליח לממש את הרעיון ולהביא מוצר לשוק." עוד הוסיפו חברי הצוות "לתפיסתנו קיימת חשיבות עצומה לשילוב תכנים יישומיים במסגרת הלימודים. החל משלב אופן בניית מצגת לצורכי גיוס מימון, דרכי הצגה נכונות ועד דיונים והרצאות עם צוותי יועצים משפטיים בתחום היזמות וההייטק. חשיפת האתגר במסגרת קורס באקדמיה המאפשר להתנסות בתהליך מקצועי שכזה, מקנה לנו הסטודנטים אפשרות לשלב לצד הלימודים גם פרקטיקה ובכלל זכייה בתחרות שכזו נותנת לנו רוח גבית משמעותית להמשיך ולקדם את הרעיון. "


לסיכום, ציינו חברי הצוות "ההרגשה להעפיל לגמר תחרות The Challenge הייתה אדירה. ביום התחרות ההתרגשות הייתה בשיאה, כל הקבוצות שהגיעו לשלב הגמר הציגו רעיונות מעולים, המצגות היו ברמה גבוהה מאוד ולכן התחרות הייתה משמעותית, קל לא היה בכלל! לא לנו המתמודדים אך גם לא לשופטים אשר נתבקשו להגיע להכרעה. כל תהליך הפעילות במסגרת התחרות היה בנוי בצורה טובה מאוד." חברי הצוות סיכמו "זכינו ב- 10,000 ₪ ואנו מתכוונים לבצע בדיקת התכנות ולחפש משקיעים שיתמכו במיזם. אנו ממליצים לכל סטודנט באקדמיה לאתגר עצמו ולהתנסות בתחרויות כאלו, להבין כיצד ניתן לחלום ולהוציא אל הפועל רעיונות חדשים אשר אולי באחד הימים יגרמו לשינוי משמעותי בחברה שלנו!"

51 views0 comments

Recent Posts

See All